4½ æggehvider (svarer til 3 bægre)
200 g rørsukker
200 g mandler
120 g sukker
½ dl vand
3 kardemommekapsler
¼ vaniljestang
1 usprøjtet citron
2 pærer
3 æbler
LÆS OGSÅ: Uimodståelig trøffellagkage
250 g mascarpone
40 g flormelis
¼ l piskefløde
250 g jordbær
8 forme på 8 cm i diameter
LÆS OGSÅ: Blåbærlagkage med hasselnødder
Varm ovnen op til 175°.
Pisk hviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk, til hviderne er helt stive igen. Blend mandlerne groft og vend dem i æggehvidemassen. Smør formene og fordel dejen i dem. Bag i 20 min. Lad dem køle helt af.
Riv skallen af citronen. Skær citronkødet i små tern. Undgå at få den bitre hvide del med. Skær pærer og æbler i tern på 1 x 1 cm.
Kog sukkeret og vandet op sammen med kardemomme, vaniljekorn og citronskal. Tilsæt frugtstykkerne, når sukkeret er smeltet, og lad det simre i 15-20 min. Lad det køle af og fjern kardemommefrøene. Blend massen til en kompot.
Rør mascarponen med flormelis. Pisk fløden til skum og vend den i mascarponeblandingen. Vend derefter frugtkompotten i.
Fordel cremen over mandelbundene. Pynt med kvarte jordbær.