1. BLOMKÅLS-KARTOFFEL-MOS: Tænd ovnen på 220°. Skyl og skær små buketter af blomkål, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, krydr let med salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er møre og let gyldne. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt smør, ½ dl mælk og halvdelen af de ristede blomkålsbuketter, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt evt. mere mælk, og mos, til konsistensen er ensartet. Smag til med salt og peber. Læg låg på gryden for at holde mosen varm.
2. Steg medisterpølsen i smør på en pande, til den er gylden og sprød.
3. SERVERING: Fordel mosen i en skål, og top med de resterende blomkålsbuketter. Skyl og hak persillen, og drys det over mosen. Servér medisteren med mos og sennep.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laks og linsesalat med fennikel – Få opskriften her
Torsdag: Mac and cheese med grønkål – Få opskriften her
Fredag: Kartoffel-porre-suppe med sprød serranoskinke og rugbrødschips – Få opskriften her