Kransekage bliver traditionen tro serveret når rådhusklokkerne slå 12 nytårsaften og et nyt år bliver skudt i gang. Men kransekager passer også perfekt til enhver anden fest - konfirmation, barnedåb og fødselsdage.
Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på kransekage med et lækkert twist.
Prøv også: Hjemmelavet kransekage med chokolade
1. Ælt marcipan og flormelis kort sammen. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, mens der stadig æltes. Anvend gerne en røremaskine med spartel. Vend de grofthakkede bær og svesker i kransekagemassen.
2. Kom de 100 g flormelis i en flad beholder.
3. Læg en stor spiseskefuld af kransekage massen (ca. 40 g) i flormelissen og vend rundt, så der kommer flormelis på alle sider af massen. Gentag med resten.
4. Læg dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem let aflange, rustikke og ensartede. Bag din kransekage i ovnen ved 190 grader i 8-12 min., til de er let gyldne.
5. Lad din kransekage dem køle af på bagepladen og opbevar dem tildækket i køleskabet i op til 4 dage.
TIP: Mette Blomsterbergs opskrift på kransekage kan sagtens fryses i en tætsluttende beholder