Af: Marianne Bjerring Hansen/Den store bagedyst DR1
Smukke, lette og smagfulde millefeuille med passionsfrugt. En fransk klassiker af butterdej, her med kokoscreme og passionsmousse i en eksotisk udgave. Den fine dessert bagte Marianne i Den store bagedyst 2018. Her får du opskriften på millefeuille med passionsfrugt
5 personer
Tid i alt 3 t og 30 min
BUTTERDEJ
1,75 dl koldt vand
250 g koldt mel
½ tsk. salt
250 g koldt smør
lidt flormelis
KOKOS CREMEUX
2 blade husblas
1½ dl kokosmælk
1½ dl kokosfløde
3 æggeblommer
30 g sukker
200 g hvid chokolade
PASSIONSCURD
½ dl passionsfrugtsaft (fra ca. 4 frugter)
½ dl citronsaft
½ dl sukker
2 æg
2 æggeblommer
150 g smør
2 blade husblas
MARCIPANBUNDE
130 g marcipan
60 g æggehvide
60 g sukker
BROKEN GEL
½ dl passionsfrugtsaft
½ dl citronsaft
2 g agar agar (pulver tang kan fås hos Matas og i helsekostbutikker)
PASSIONSMOUSSE
3 dl passionscurd
2 dl fløde
FYLD OG PYNT
frisk mangofrugt
tørrede kokosflager
hvid chokolade
Opskrift - sådan laver du millefeuille med passionsfrugt
Butterdej
Kom den kolde mel, salt og vand i en skål og rør det sammen.
Rul det ud og læg smørren på midten. Pak smørret ind. Lav nu første udrulning.
Rul dejen ud til ca. 30 x 20 cm. Fold dejen ind over hinanden, så der bliver 4 lag. Sæt på køl i 15 min.
Rul igen dejen ud til 20 x 30 cm. Fold dejen indover hinanden så der bliver 3 lag. Sæt på køl i 15 min.
Gentag begge processon, så du i alt har foldet din dej 4 gange (2 x 3 og 2 gange 4= 144 lag).
Rul butterdejen tyndt ud og bag den ved 200 grader. Bag den i pres i de første 10 min. ved at lægge en bageplade ovenpå dejen. Bag derefter i 5 minutter uden pres.
Drys så med et tyndt lag flormelis og bag yderlige 3-4 minutter. Dejen skal være mørk og sprød.
Lad den køle og skær den så i passende rektangler.
Kokos cremeux
Udblød husblas.
Varm kokosmælk og kokosfløde op i en gryde.
Pisk æggeblommerne med sukkeret.
Når mælken er på kogepunktet hældes den over æggeblandingen. Massen hældes tilbage i gryden og varmes op til 83 grader.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Sigt kokus/æggemassen og hæld den over chokoladen. Kom husblas i og blend med stavblender.
Kom massen i en sprøjtepose med rund tyl og læg på køl.