Småt er godt! Også når det kommer til saftige chokolademuffins med chokoladecreme på toppen. Man kan jo bare spise to. Eller tre. Her får du opskriften på mini-muffins med mælkechokoladecreme
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
1 æg
100 g rørsukker
4 spsk. cremefraiche 18 %
50 g blødt smør
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
50 g hvid chokolade
12 mini-muffinforme eller 1 form med 12 huller
2 spsk. smør til formene
MÆLKECHOKOLADECREME
100 g mælkechokolade
2 dl piskefløde
1 sprøjtepose med stjernetylle
Opskrift - sådan laver du mini-muffins med mælkechokoladecreme
(12 STK.) Varm ovnen op til 200°. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Rør cremefraiche og smør i. Rør mel og bagepulver i, til du har en ensartet dej. Hak den hvide chokolade, og vend den i dejen. Fordel dejen i smurte forme, og bag kagerne midt i ovnen i 8-10 minutter. Mælkechokoladecreme: Hak chokoladen fint. Kog fløden op, og hæld den over chokoladen i en stor skål. Rør godt, så al chokoladen smelter. Stil skålen med chokoladeblandingen i fryseren i 1 time. Pisk chokoladeblandingen op til en creme, og fyld den på sprøjteposen. Dekorér kagerne med en lille top chokoladecreme, og servér dem med en kop kaffe eller te til. TIP: Stil cremen i fryseren i en times tid, inden du pisker den op og fylder den i en sprøjtepose. Så sætter den sig nemlig og bliver fast nok til, at du kan sprøjte den ud i fine toppe. PRØV OGSÅ: Hjemmelavet chokoladeroulade