Skyl broccoli, og del den i små buketter. Rens champignoner, og skær dem i grove skiver.
Steg bøfferne i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side, så de stadig er rosa indeni.
Tag bøfferne af (lad dem hvile på en tallerken), og steg broccoli og champignoner på panden, til de begynder at tage farve. Tag dem herefter af.
Bring bouillon og nudler i kog i en gryde.
Skræl og riv ingefær. Rens chili, hak den helt fint, og vend den i gryden sammen med ingefær.
Tilsæt sojasauce og fiskesauce, og smag suppen til.
Læg broccoli og champignoner i gryden, og hold suppens temperatur lige under kogepunktet.
Kog æggene i en anden gryde i ca. 7 minutter. Hæld koldt vand over, pil æggene, og halvér dem.
Skær bøfferne i tynde skiver. Fordel suppen i skåle, og anret æg og bøf over.
Rens og snit forårsløg. Pluk koriander. Skyl bønnespirer. Skær limefrugt i både.
Servér suppen med forårsløg, koriander og bønnespirer, og servér med limebåde.
Ramen er faktisk ordet for de særlige japanske nudler, som ofte bruges i retten. Den ret vi i flæng kalder ramen er en nudelsuppe, som ofte også mere retteligt kaldes ramensuppe. Helt oprindeligt er retten fra Kina.
Nudlerne består oftest af hvedemel, salt og vand, og i mange tilfælde også æg. Suppen findes i masser af forskellige grundtyper, herunder de mest populære: shoyu-ramen, miso-ramen, shio-ramen og tonkotsu-ramen.
Ramen er kæmpestort i Japan, hvor man regner med at der findes mere end 200.000 ramenrestauranter – 5.000 alene i Tokyo. Ramen har bredt sig til det meste af kloden og selv i rummet, kan du få en servering med ramen. Første gang ramensuppe var med på en rumrejse var i 2005.
Instant ramen har været en ting siden 1958 og bliver lavet ved at fritere de friske nudler, så de kan holde sig længere.
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.