Nøddebund med yoghurtcreme og friske bær
Mad

Nøddebund med yoghurtcreme og friske bær

17. marts 2023
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Nøddebund med frugt eller bær behøver ikke være svært eller tage tid. Kagen her er en simpel showstopper, der gør alle gæster glade. Få opskriften på en lækker nøddebund med yoghurtcreme og friske bær her.
30 min8 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g mandler
  • 150 g hasselnøddekerner
  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 springform, ca. 24 cm i diameter

YOGHURTCREME

  • 2½ dl piskefløde
  • 2½ græsk yoghurt 10 %
  • 2 tsk. vaniljesukker

TIL SERVERING

  • 350 g blandede bær, f.eks. hindbær og blåbær
  • 2 spsk. flormelis

Sådan laver du en lækker nøddebund med yoghurtcreme og friske bær

Kagen er perfekt til fester eller middagsselskaber. Og så er den hurtig at lave og ser flot ud med de friske bær!

Bag nøddebunden

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Blend mandler og hasselnødder til fint mel i en foodprocessor.
  3. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og tilsæt sukker. Pisk, til sukkeret er opløst.
  4. Vend nøddemelet i æggehvidemassen med en dejskraber.
  5. Beklæd formen med bagepapir, og fordel dejen i den.
  6. Bag dejen i ca. 30 minutter. Lad nøddebunden køle helt af.

Yoghurtcreme

  1. Pisk fløden til let skum med elpiskeren, og vend yoghurt i med en ske.
  2. Smag til med vaniljesukker.

Pynt med bær

  1. Fordel yoghurtcremen på nøddebunden.
  2. Skyl og tør bærrene, og fordel dem oven på cremen.
  3. Sigt flormelis over kagen lige inden servering.

Er du vild med nøddebunde og kager med hasselnødder? Så vil du helt sikkert også kunne lide en af de her opskrifter:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også