Nøddebund med frugt eller bær behøver ikke være svært eller tage tid. Kagen her er en simpel showstopper, der gør alle gæster glade. Få opskriften på en lækker nøddebund med yoghurtcreme og friske bær her.
30 min8 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
150 g mandler
150 g hasselnøddekerner
4 æggehvider
200 g sukker
1 springform, ca. 24 cm i diameter
YOGHURTCREME
2½ dl piskefløde
2½ græsk yoghurt 10 %
2 tsk. vaniljesukker
TIL SERVERING
350 g blandede bær, f.eks. hindbær og blåbær
2 spsk. flormelis
Sådan laver du en lækker nøddebund med yoghurtcreme og friske bær
Kagen er perfekt til fester eller middagsselskaber. Og så er den hurtig at lave og ser flot ud med de friske bær!
Bag nøddebunden
Tænd ovnen på 180°.
Blend mandler og hasselnødder til fint mel i en foodprocessor.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og tilsæt sukker. Pisk, til sukkeret er opløst.
Vend nøddemelet i æggehvidemassen med en dejskraber.
Beklæd formen med bagepapir, og fordel dejen i den.
Bag dejen i ca. 30 minutter. Lad nøddebunden køle helt af.
Yoghurtcreme
Pisk fløden til let skum med elpiskeren, og vend yoghurt i med en ske.
Smag til med vaniljesukker.
Pynt med bær
Fordel yoghurtcremen på nøddebunden.
Skyl og tør bærrene, og fordel dem oven på cremen.
Sigt flormelis over kagen lige inden servering.
Er du vild med nøddebunde og kager med hasselnødder? Så vil du helt sikkert også kunne lide en af de her opskrifter: