Nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer
Mad

Nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer

14. oktober 2019
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Sommerens saftige blommer passer perfekt til denne overdådige lagkage med brombær og moccacreme. Her får du opskriften på nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer.
35 min4 personer

KAGEBUNDE

  • 175 g valnøddekerner
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • Springform, Ø ca. 20 cm

MOCCACREME

  • 4 dl piskefløde
  • 1 spsk. instant kaffepulver (gerne espresso)
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • 2 spsk. flormelis

TIL SERVERING

  • 4 blommer
  • 200 g brombær
  • 10 valnøddekerner

Opskrift - sådan laver du nøddelagkage med moccacreme, brombær og blommer

1. Kagebunde:

Tænd ovnen på 180°.

Blend 125 g af valnødderne i en foodprocessor til en mellemgrov rasp.

Pisk æggene med sukker, til de er hvide og luftige. Sigt mel og bagepulver i, og vend valnødderaspen i.

Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i ca. 35 minutter. Lad den køle helt af, og del den i 3 bunde.

2. Moccacreme:

Rør kaffepulveret ud i fløden. Pisk blandingen til skum, og rør cremefraiche i. Smag til med flormelis.

3. Servering:

Skyl og tør brombær.

Skyl blommerne, og skær dem i små både.

Fyld moccacreme, brombær og blommer mellem bundene, og gem de fineste stykker til toppen.

Pynt med valnødder, og servér.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også