Smelt smørret på en pande, og tilsæt speltflager, sukker, sirup og hasselnøddeflager. Rist det hele ved lav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og grynene er lysebrune (massen skal være let sammenhængende).
Rul blandingen ud med en kagerulle i 2 mm’s tykkelse på et stykke bagepapir smurt med lidt olie – det gør ikke noget, massen går lidt i stykker. Del den i 2 lige store stykker, og lad dem køle af.
Smelt nougat og mørk chokolade i en varmefast skål over vandbad ved lav varme.
Dæk formens bund og sider med husholdningsfilm. Fordel ¼ af nougatmassen i bunden af formen, og læg den ene speltflageplade ovenpå. Hæld herefter ½ af nougatmassen over. Læg den anden speltflageplade på, og afslut med den sidste ¼ af nougatmassen.
Sæt formen på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.
Temperér chokoladen.
Tag konfekten ud af formen, og hæld den smeltede chokolade over. Lad den sætte sig et par minutter, og pensl herefter chokolade på bunden.
Når chokoladen har sat sig, skæres konfekten ud i mundrette firkanter med en skarp kniv. Pensl overfladen med spiseligt sølvpulver.
Opbevar på køl.
Prøv også: Knasende cornflakestoppe med chokolade