Oksespyd og quinoa-tabouleh
Mad

Oksespyd og quinoa-tabouleh

25. juni 2021
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er oksespyd og quinoa-tabouleh. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 3 dl quinoa
  • 1 squash
  • 100 g feta
  • 2 håndfulde bredbladet persille, plukket
  • saft og fintrevet skal af 1 økocitron
  • 50 g ristede mandler
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • salt

Tilbehør

  • grøn salat
  • chilisauce
  • citronbåde

Opskrift - Sådan gør laver oksespyd og quinoa-tabouleh:

  1. Skyl quinoaen, og kog den mør i usaltet vand i ca. 15 minutter. Salt den, og dræn overskydende vand fra. (OBS: Gem halvdelen af quinoaen til onsdag!).
  2. Skær squashen i skiver, og steg den i olivenolie, eller gril den på en grillpande. Vend quinoa, squash, smuldret feta, persille, citronskal, citronsaft, olivenolie og mandler sammen. Smag til med salt.
  3. Rør imens oksekødet med chilisauce og salt. Rør æg og mel i, og form 10-12 aflange pølser. Steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande. Sæt dem evt. på spyd.
  4. Servér straks spyd med salat, chilisauce, citronbåde og quinoa.

TIP: Salaten er også god i madpakken.

Læs mere om:

Læs også