One-pot-paprikakylling
Mad

One-pot-paprikakylling

17. januar 2019
Af: Suzy Wengel
Foto: Skovdal Nordic
Dampende varm og dejlig velsmagende kylling med massere af krydderi. Smager fantastisk og passer sig selv i ovnen. Her får du opskriften på one-pot-paprikakylling
2 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 1½ dl ris (100 g)
  • 2 kyllingefileter (ca. 300 g)
  • salt og peber
  • ½-1 tsk. paprika
  • 20 g smør
  • 2 skiver bacon
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g champignoner
  • 1 lille rød peberfrugt
  • 100 g cherrytomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 tsk. tørret timian

Pynt

  • 2 spsk. persille
  • 2 tsk. mandler
  • 4 skiver lime

One-pot-paprikakylling

One-pot gryden er din bedste ven, når det kommer til nem aftensmad. Det bliver ikke nemmere end at skulle tilføje alle ingredienser (evt. resterne) på én gang og lade det simre, til retten er serveret.

  1. Skyl risene, og hæld dem i et ovnfast fad. Krydr kyllingefileterne med salt, peber og paprika.
  2. Smelt smørret på en varm pande, og brun kyllingefileterne på begge sider. Læg dem oven på risene, og sæt panden med stegefedtet til side.
  3. Skær bacon i mindre stykker og løg i tern, og svits det sammen med presset hvidløg i panden. Skær champignoner i kvarter, peberfrugt i fine strimler og cherrytomater i halve.
  4. Steg grøntsagerne sammen med løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt tomatpuré og bouillon, limesaft og tørret timian. Rør forsigtigt, til du har en ensartet sauce.
  5. Hæld herefter grøntsager og sauce hen over ris og kylling, og sæt fadet i en varm ovn ved 200 grader i 40-45 minutter.
  6. Hak persille og mandler, og skær lime i skiver. Drys pynten oven på kyllingeretten ved servering.

TIP: Hvis der er rester tilovers, kan du gemme dem til næste dags frokost.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også