De karamelliserede popcorn på toppen er et overraskende element, der nok skal vække opsigt. Her får du opskriften på gulerodslagkage med karamelpopcorn.
45 min8 personer
Tid i alt 3 t og 20 min
DET SKAL DU BRUGE:
2 æg
100 g sukker
100 g brun farin
1 vaniljestang
130 g hvedemel
1½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. salt
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
3 store gulerødder
1 dl solsikkeolie
1 springform, Ø 20 cm
Smør til formen
VANILJEFROSTING:
100 g blødt smør
½ vaniljestang
125 g flormelis
2 spsk. citronsaft
1 spsk. fintrevet citronskal
300 g flødeost naturel
1 sprøjtepose med kruset tylle
KARAMELPOPCORN:
50 g smør
80 g sukker
1 knivspids salt
¼ tsk. bagepulver
40 g popcorn (poppede)
SÅDAN GØR DU:
Tænd ovnen på 175°.
Læg bagepapir i springformen, og smør kanten med smør.
Pisk æg, sukker og farin luftigt i en skål med en elpisker.
Skrab kornene ud af vaniljestangen.
Bland mel, vaniljekorn, krydderier, natron og bagepulver, sigt det i dejen, og rør rundt.
Skræl og riv gulerødderne. Rør olie og gulerødder i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter.
Tjek med en pind, at den er gennembagt. Lad den køle af i formen på en bagerist og derefter i køleskabet i mindst 2 timer, til den er helt gennemkold.