Kransekage kan også laves med chokoladefyld. Find opskriften her
Sådan laver du din kransekage
1. Rør marcipanen sammen med flormelis og æggehvider, og kom den i en stor sprøjtepose.
2. Tegn 5 cirkler med forskellig diameter: 7, 8½, 9½, 11 og 12 cm på et stykke bagepapir. Er det besværligt med cirkler, kan du i stedet tegne 5 streger med længderne 22, 26, 30, 34 og 38 cm.
3. Sprøjt kransekagemassen ud i lange pølser. Rul pølserne lidt i hånden og læg dem på cirklerne på bagepapiret. Har du tegnet streger, skal du skære massen til, så den passer til længderne. Form herefter 5 cirkler.
4. Pres kransekagerne lidt mellem to fingre, så de får en trekantet form, og bag dem i ovnen ved 220° i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne. Køl dem af på en bagerist.
5. Rør flormelis og vand sammen til en jævn glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose, sprøjt den på kransekageringene, og lad dem tørre lidt.
6. Sprøjt lidt glasur rundt på toppen af kransekageringene, og sæt dem oven på hinanden. Lad kagen tørre og pynt den med nytårspynt. Anret kransekagen på et fad og server med sød mousserende vin.
Mangler du inspiration til lækre forretter? Her får du 11 lækre forretter til din nytårsmenu
Se her trin for trin, hvordan du laver kransekagen:
Orker du ikke at bygge et tårn, kan du lave konfektstykker i stedet. Fyld dejen i en sprøjtepose, og tryk små kager ud på en plade med bagepapir. Pynt med nødder og cocktailbær.
Bag kagerne i 8-10 minutter ved 200°. Dyp evt. bunden i smeltet chokolade.