Pandekager med stenbiderrogn, radiser og rygeostcreme
5. april 2018
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Prøv de skønne madpandekager med lækkert fyld af stenbiderrogn, radiser og rygeostecreme.
30 min2 personer
Tid i alt 1 t og 10 min
DET SKAL DU BRUGE
1/3 portion grunddej til madpandekager
1 tsk. bagepulver
Rapsolie til stegning
100 g stenbiderrogn
1 tsk. havsalt
1½ dl cremefraiche 38 %
1 dl rygeost
Skal fra 1 usprøjtet citron
Salt og peber
6 radiser
Kørvel
Evt. 1 lille stegepande på 8 cm i diameter
Se opskriften på grunddej til madpandekager nederst
Opskrift - sådan laver du pandekage med stenbiderrogn, radiser og rygeostcreme
1. Varm lidt olie op på en pande. Hæld ½-¾ dl dej på panden – hver pandekage skal være lidt tyk og ca. 8 cm i diameter. Steg pandekagerne godt på begge sider. Læg et rent viskestykke over de færdigbagte pandekager, så holder de sig lune. 2. Vend stenbiderrogn med salt og stil til side. Rør cremefraiche med rygeost og fintrevet citronskal, krydr med salt og peber. Skyl og skær radiserne i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Læg skiverne i iskoldt vand, så bukker de let. 3. Anret hver pandekage med rygeostcreme og stenbiderrogn, dup radiseskiverne tørre og læg på, pynt med kørvel og giv det et drys peber.
Grundopskrift på salte madpandekager10 min. + hviletidCa. 12 pandekager på 20 cm i diameter 2 dl hvedemel2 dl grahamsmel1 tsk. salt1 spsk. rørsukker1 tsk. kardemomme4½ dl mælk4 æg3 spsk. rapsolie50 g smeltet smør Desuden:Olie til stegning Bland mel, salt, sukker og kardemomme sammen. Pisk æg og mælk sammen og rør i melblandingen. Tilsæt olien og rør godt rundt. Lad dejen hvile i 30 min. Varm panden op og hæld lidt olie på den. Hæld lidt af dejen midt på den varme pande, drej hurtigt rundt, så dejen fylder hele panden i et tyndt lag. Vend pandekagen, når dejen er bagt stiv.