Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat
22. marts 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Elsker du knasende, sprød kylling, skal du altså prøve vores panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat. Få opskriften her
30 min4 personer
Tid i alt 55 min
Det skal du bruge
8 kyllingeunderlår
¾ dl mælk
50 g mandler
½ dl rasp, gerne pankorasp
skal af ½ usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
25 g smør til stegning
1 spsk. olivenolie til stegning
Stegte kartofler
300 g nye kartofler
200 g friske ærter i bælg
smør + olie til stegning
salt og friskkværnet peber
Fennikelsalat
1 fennikel
1 hjertesalat
1 rød peberfrugt
Sennepsdressing
2 dl fraiche 5 %
1 spsk. grov sennep
4 spsk. klippet purløg
salt og friskkværnet peber
Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat
Kylling: Hak det yderste af knoglen af hvert kyllingelår med en stor kniv. Hæld mælk i en dyb tallerken. Blend mandlerne fint i en minihakker, og vend dem sammen med rasp, fintrevet citronskal, salt og peber. Vend kyllingelårene i mælk og herefter i raspblandingen. Læg lårene i en bradepande beklædt med bagepapir, og steg dem i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter.
Stegte kartofler: Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12-15 minutter. Afkøl, og skær dem i skiver. Bælg ærterne. Steg kartoflerne gyldne og sprøde i smør og olie på en pande. Tilsæt ærter, og steg dem med i 2 minutter. Krydr med salt og peber.
Fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med iskoldt vand, så de krøller let. Skyl og skær salaten i tynde både. Skyl og skær peberfrugt i små tern. Bland grøntsagerne i en skål.
Sennepsdressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i fennikelsalaten. Servér som tilbehør til kyllingelår og kartofler.
TIP: Hvis du ikke kan få fat i pankorasp, kan du sagtens bruge almindelig rasp eller blot mandler. Pankorasp fås bl.a. i asiatiske fødevarebutikker.