Pasta med græskar og salvie
Mad

Pasta med græskar og salvie

31. marts 2022
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er pasta med græskar og salvie. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 20 min

INGREDIENSER

  • ½ lille græskar
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • salt
  • 2-3 spsk. citronsaft eller en sjat hvidvin

PASTA

  • 200-250 g frisk pasta
  • 10 blade salvie, hakkede
  • salt
  • 1 spsk. smør
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 75 g parmesan, revet
  • masser af peber

Pasta med græskar og salvie

Brug hokkaido eller butternutsquash (min favorit). De smager begge skønt og har en størrelse, så man både kan få dem brugt op og slæbt hjem.

1. Skrab kernerne ud med en ske, og skær skrællen af græskarret (gem ½ græskar til onsdag). Kassér kerner og skræl. Skær græskarret i mindre terninger, og rist dem i olie på en varm pande i 6-7 minutter. Tilsæt hvidløg, og lad det stege med kort, så det tager en smule farve.

2. Kog imens pastaen al dente i rigeligt og saltet vand. Hæld vandet fra, men gem lidt.

3. Smag græskarret til med citron eller hvidvin, og kom ½-1 del kogevand på fra pastaen. Lad det simre, til græskarret er mørt. Kom pasta, salvie, smør, olie og parmesan på panden. Varm det kort op, og smag til med peber.

4. Servér straks med lidt ekstra ost og salvie og endnu mere peber.

TIP: Retten er også skøn med pecorino i stedet for parmesan.

ANDRE OPSKRIFTER

Bagt ørred med ristet blomkål - Få opskriften her

Svinekoteletter med salsiccia-stuffing og salvie - Få opskriften her

Læs også