Brug hokkaido eller butternutsquash (min favorit). De smager begge skønt og har en størrelse, så man både kan få dem brugt op og slæbt hjem.
1. Skrab kernerne ud med en ske, og skær skrællen af græskarret (gem ½ græskar til onsdag). Kassér kerner og skræl. Skær græskarret i mindre terninger, og rist dem i olie på en varm pande i 6-7 minutter. Tilsæt hvidløg, og lad det stege med kort, så det tager en smule farve.
2. Kog imens pastaen al dente i rigeligt og saltet vand. Hæld vandet fra, men gem lidt.
3. Smag græskarret til med citron eller hvidvin, og kom ½-1 del kogevand på fra pastaen. Lad det simre, til græskarret er mørt. Kom pasta, salvie, smør, olie og parmesan på panden. Varm det kort op, og smag til med peber.
4. Servér straks med lidt ekstra ost og salvie og endnu mere peber.
TIP: Retten er også skøn med pecorino i stedet for parmesan.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER