https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1346-mad-onsdag.jpg
Mad

Pasta med kødboller og salvie

15. februar 2022
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er pasta med kødboller og salvie. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 300 g hakket svinekød
  • salt
  • masser af sort peber
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel
  • ½ dl mælk
  • ½ dl fintrevet parmesan
  • lidt hakket salvie
  • olivenolie

ENDVIDERE

  • 150 g pasta
  • salt
  • 3 spsk. hakket løg
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • olivenolie
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • lidt hakket salvie
  • revet parmesan

TILBEHØR

  • lidt sprød salat
  • 1 fennikel i tynde skiver
  • olie og eddike

1. Rør kødet med salt, peber, hvidløg, æg, mel, mælk, parmesan og salvie. Form kødet til kødboller, og steg dem i olivenolie på en varm pande.

2. Kog pastaen al dente i rigeligt kogende og saltet vand.

3. Sautér løg og hvidløg i olivenolie på en varm pande i et par minutter, uden at det tager farve. Kom tomatpuré på panden, og lad den varme kort. Tilsæt vin, og kog op. Hæld vand på, og lad saucen koge i et par minutter. Tilsæt kødboller og en klat koldt smør. Smag til med salt og peber. Vend pastaen i, og anret pastaen toppet med salvie og parmesan.

Læs også