Giv fisken en sprød skorpe af pistacie og persille, eller eksperimentér med andre nødder og krydderier, alt efter hvad du har i køkkenet. Her får du opskriften på pistacie-paneret laks med speltsalat
20 min4 personer
Tid i alt 50 min
DET SKAL DU BRUGE
800 g lakseside
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld bredbladet persille
50 g ristede saltede pistacienødder
skal af 1 usprøjtet citron
friskkværnet peber
SPELTSALAT
3 dl parboiled spelt
2 squash
1 bundt grønne asparges
1 håndfuld bredbladet persille
CITRONDRESSING
3 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du pistacie-paneret laks med speltsalat
1. SPELTSALAT: Kog speltkerner efter anvisningen på pakken. Afdryp dem. 2. CITRONDRESSING: Rør alle ingredienser sammen, og vend dressingen sammen med speltkernerne i en skål. Lad det køle let af. 3. Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i et ovnfast fad, og dryp olie over. Skyl persillen. Hak pistacienødder og persille fint i en foodprocessor eller minihakker, og bland det med fintrevet citronskal og peber. Fordel blandingen på fisken, og tryk den fast. Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til kødet falder af i flager, når du stikker i fisken med en gaffel. 4. SPELTSALAT, FORTSAT: Skyl squash, og høvl lange, tynde bånd af den med en kartoffelskræller. Bræk den træede ende af aspargesene, og høvl aspargesene i tynde bånd ligesom squashen. Skyl persillen, og hak den groft. Vend squash- og aspargesbånd i speltsalaten, og drys med persille. Servér til pistacie-paneret laks. Få indkøbslisten til hele ugen her