Den italienske klassiker kan man ikke få nok af, og med rødbede og gedeost bliver pizzaoplevelsen ny og anderledes
4 personer
Det skal du bruge
25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
1 tsk. honning
1 spsk. olivenolie
250 g italiensk hvedemel (tipo 00)
ca. 250 g groft durummel
Fyld
250 g ricotta
4 spsk. olivenolie
2-3 rødbeder
100 g gedeost
2 spsk. pinjekerner
Basilikumolie
1 potte basilikum
1 dl olivenolie
Sådan laver du pizza med gedeost, rødbede og basilikumolie
Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt salt, honning og olie.
Rør de 2 slags mel i, og ælt, til dejen er glat og smidig.
Form dejen til en kugle, og snit et kryds på midten. Lad dejen hæve tildækket i 1 time et lunt sted.
Rul dejen ud så tyndt som muligt med kagerulle på et meldrysset bord. Flyt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Tænd ovnen på 225°.
Fyld: Smør ricotta på pizzabunden, men lad 1 cm af kanten være fri hele vejen rundt. Pensl kanten med olie.
Skræl rødbederne, og skær dem i meget tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Læg dem på pizzaen.
Smuldr gedeost udover, og drys med pinjekerner.
Bag pizzaen i ovnen, til kanten er gylden, og gedeosten er smeltet.
Basilikumolie: Pluk de fleste af bladene af basilikumplanten; hak dem fint, og rør dem sammen med olie. Dryp pizzaen med basilikumolie lige inden servering.