Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Pizza med gorgonzola og ansjoser
28. marts 2022
Af:
Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Oplev en ægte smagseksplosion med denne pizza, der kombinerer den kraftfulde gorgonzola med de salte ansjoser
2 personer
Det skal du bruge
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. rørsukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
Fyld
2 fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt
100 g gorgonzola
10-12 ansjoser
1 bøffelmozzarella (125 g)
100 g rucola
lidt citronsaft
Sådan laver du pizza med gorgonzola og ansjoser
Rør gær ud i lunet vand, og tilsæt salt, sukker og olivenolie.
Kom melet i. Du skal måske bruge en smule mere eller mindre, det afhænger af dit mel.
Rør eller ælt dejen, til den er glat og blank. Lad den hæve i 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den tyndt ud på to stykker bagepapir.
Fyld:
Pres hvidløget, og rør det med olie.
Pensl pizzaerne med hvidløgsolie, og krydr dem med lidt salt. Top med gorgonzola, ansjoser og mozzarella.
Bag pizzaerne en ad gangen på varme bageplader ved 230°, eller så varmt som muligt. De skal have mellem 6 og 12 minutter, alt efter ovn og tykkelse.
Top den varme pizza med rucola vendt med lidt citronsaft, og servér straks.
Velbekomme!
Se også
Mad
Pizzadej og pizzasauce - hjemmelavet
Flere opskrifter på nem og lækker pizza
Se også
Mad
Pizza med bresaola og parmesan
Se også
Mad
Pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella
Se også
Mad
Pizzaparty: 10 pragtfulde pizzaopskrifter
Læs mere om:
Opskrifter på pizza
|
italiensk
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også