Opskrift - sådan laver du pizza med søde kartofler, gedeost og rosmarinolie
Pizzadej: Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og ⅔ af olien, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med resten af olien, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time. Rosmarinolie: Blend rosmarin og olivenolie sammen til en grøn olie. Pizzadej, fortsat: Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir. Pizzatopping: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl de søde kartofler, skær dem i papirtynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern, og fordel dem på pizzabundene. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Skær gedeosten i skiver, og fordel dem på pizzaerne. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden. Dryp med rosmarinolie, pynt med lidt frisk rosmarin, og servér straks.
Få indkøbslisten til hele ugen her Ugens andre opskrifter: Mandag: Pizza med søde kartofler, gedeost og rosmarinolie
Tirsdag: Italiensk kylling med parmaskinke
Onsdag: Pasta med laks, spinat og flødeost
Torsdag: Æggekage med kartofler, bacon og grov pesto
Fredag: Iransk oksekødsgryde