1. RISTEDE GRØNTSAGER: Tænd ovnen på 175°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Skyl aubergine og squash, og skær dem i skiver. Rens peberfrugter, og skær dem i skiver. Skyl og halvér cherrytomater. Pil rødløg, og skær dem i både. Fordel alle grøntsagerne på bagepladen. Dryp olie over dem; krydr med timianblade, salt og peber, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til alle grøntsager er møre og gyldne.
2. Hæld majsgryn og salt i en gryde med kogende vand under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør revet parmesan i, og smag til med salt og peber.
3. POCHEREDE ÆG: Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du får skabt en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og kog det i 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Imens kan du skabe endnu en hvirvel i midten af gryden og pochere det næste æg.
4. SERVERING: Top polenta med ristede grøntsager, pocherede æg og frisk timian. Servér straks.
TIP: Du skal også bruge kogte majsgryn til fredagens polentafritter, så kog gerne 500 gram i dag, og gem halvdelen i et fad på køl til i morgen.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sandwich med laksemousse – Få opskriften her
Tirsdag: Mexicanske majspandekager med kylling – Få opskriften her
Onsdag: Asiatiske frikadeller med spidskålssalat – Få opskriften her