Quesadillas med mexicansk fyld
Mad

Quesadillas med mexikylling og bønnemos

31. marts 2021
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling og skovdalnordic.com
Quesadillas er grillede tortillaer med forskelligt lækkert fyld — den her opskrift er med majsalat, mexikylling og lækker bønnemos, der virkelig gør det hele mumset — og så er det tilmed nemt!
4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 6-8 tortillapandekager
  • olivenolie til stegning
  • 150 g friskrevet cheddar

BØNNEMOS

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • til stegning
  • 2 dåser sorte bønner
  • 2 dl hønsebouillon
  • saft af ½ limefrugt
  • 1 dl rød salsa fra glas (f.eks. Tex Mex fra Santa Maria)
  • salt og friskkværnet peber

MEXIKYLLING

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • ½ spsk. røget paprika
  • ½ spsk. tørret oregano
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

MAJSSALAT

  • 200 g frosne majs 
  • 3 spsk. olivenolie (til stegning og til salat)
  • 1 hovedsalat
  • saft af ½ limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du quesadillas med fyld

  1. Bønnemos: Pil og hak løg og hvidløg. Steg begge dele i olie i en gryde.
  2. Tilsæt drænede sorte bønner, og bouillon, og bring det i kog.
  3. Tilsæt limesaft og salsa.
  4. Tag gryden af varmen, og blend det til en grov mos med en stavblender. Smag til med salt og peber; sæt gryden på blusset igen, og lad mosen simre under låg.
  5. Mexikylling: Skær kyllingebrystfileterne i skiver, og kom dem i en skål.
  6. Tilsæt alle krydderierne, og vend det rundt.
  7. Steg kyllingekødet i olie på en pande, og hak det derefter groft på et skærebræt.
  8. Salat med ristede majs: Hæld kogende vand over majsene, så de hurtigt tør op.
  9. Rist dem gyldne i 1 spsk. olie på en pande.
  10. Pluk salatbladene, og læg dem i en skål.
  11. Drys ristede majs over. Dryp limesaft og 2 spsk. olivenolie over, og krydr salaten med salt og peber.
  12. Quesadillas: Opvarm en smule olie på en pande.
  13. Læg den første tortilla på, og fordel bønnemos, mexi-kylling og cheddar over.
  14. Læg en tortilla over, og lad det stege, indtil den nederste tortillapandekage er gylden, og osten begynder at smelte.
  15. Vend din quesadilla, og steg den færdig på den anden side.
  16. Gentag med de næste quesadillas, og skær dem i trekanter inden servering. Servér med salat.

Originale mexicanske quesadillas

De rigtige quesadillas fra Mexico er oftest af majsmel — de fleste kender pandekagerne som tortillas, når de er lavet af hvedemel. De fleste quesadillas er tortillaer, der er fyldt med typisk ost, kød og krydderier, siden foldet en enkelt gang, før den er stegt eller bagt. De findes også i mindre udgaver, når de er lavet af blødes tacos foldet omkring fyldet.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også