Mad
1. Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr dem hurtigt i melet med fingrene, så smørret forbliver koldt. Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Saml dejen, og tilsæt en smule ekstra vand, hvis den er for tør. Tryk dejen sammen på bordpladen til en lille cirkelrund plan flade. Vær hurtig, så smørret ikke bliver blødt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter. 2. Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. 3. BACONFYLD: Steg bacon sprødt på en tør pande. Pisk æg, mælk, muskatnød, peber og bacon sammen i en skål. Fordel det i den forbagte tærtebund. Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til æggemassen er fast. 4. GRØN SALAT: Skyl og pluk salaten. Vend salatbladene med olie, eddike, salt og peber, og servér til tærten. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Pistacie-paneret laks med speltsalat – Få opskriften her
Tirsdag: Tandoori-kyllingelår med blomkålspilaf og raita – Få opskriften her