Den simple tærte smager dejligt både lun og kold, så lav gerne en ekstra portion, så du har til morgendagens frokost. Her får du opskriften på quiche med røget laks.
4 personer
TÆRTEDEJ:
200 g hvedemel
1 tsk. salt
100 g koldt smør
1 æggeblomme
1 tærteform, ca. 25 cm i diameter
FYLD:
5 æg
1 dl sødmælk
Salt og peber
200 g røget laks
2 spsk. kapers
1 håndfuld frisk dild
TIL SERVERING:
125 g blandet grøn salat
½ citron
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Opskrift - Sådan laver du quiche med røget laks
TÆRTEDEJ: Tænd ovnen på 175°. Bland mel og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet. Tilsæt æggeblomme, og rør med en gaffel (tilsæt 1 spsk. vand, hvis dejen ikke er smidig nok).
Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og tryk den på plads i tærteformen. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
FYLD: Pisk æg, mælk, salt og peber sammen, og fordel det i den forbagte tærtebund. Anret stykker af røget laks på tærten, og drys med kapers og dild. Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til æggemassen er fast.
SERVERING: Servér tærten med blandet salat vendt med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.