Ribeye steak og salat med smørstegte kantareller og brombær
22. marts 2022
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Perfekt sensommerforkælelse til en hyggelig fredag aften. Her får du opskriften på ribeye steak og salat med smørstegte kantareller og brombær
4 personer
Tid i alt 30 min
DET DU SKAL BRUGE
4 ribeye-bøffer
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør til stegning
SALAT
200 g kantareller
1 bakke blandet grøn salat
1 spsk. smør til stegning
125 g friske brombær
LØG I BRUNET SMØR
1 løg
50 g smør
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. ahornsirup
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
godt brød
Ribeye steak og salat med smørstegte kantareller og brombær
Salat: Rens kantarellerne for jord og urenheder ved at børste dem med en bagepensel eller lignende (kantareller bør ikke skylles i vand). Skær de største i mindre stykker, og stil kantarellerne til side. Skyl og tør salaten, og anret den på et fad.
Løg i brunet smør: Hak løget fint. Smelt smørret i en lille gryde sammen med hakket løg, og steg løget i ca. 10 minutter, indtil det bliver gyldent, og der samler sig et lag af brunet smør i bunden af gryden. Tag gryden af varmen, og lad den køle lidt af.
Ribeye steak: Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på hver side i 2-3 minutter. Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile tildækket.
Salat, forsat: Rist kantarellerne i smør på en pande, til de falder let sammen. Fordel de gyldne kantareller over salaten.
Løg i brunet smør, forsat: Rør hvidvinseddike og ahornsirup i gryden med løg og brunet smør. Smag til med salt og peber. Rør godt rundt, og fordel det over salaten. Pynt med skyllede brombær, og servér straks med bøffer og brød.
TIP: Tag bøfferne ud af køleskabet, ca. 30 minutter før de skal steges.