Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Ricottatærte med orange-choko
4. august 2021
Af:
Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
En lækker italiensk-inspireret tærte, som kan bruges til en god kop kaffe eller på en desserttallerken. Ikke for sød og med en fin, let smag af orange
45 min
1 stk
Tid i alt 1 t og 0 min
Mørdej
125 g smør
225 g hvedemel
90 g sukker
1 æg
1 nip saltevt
lidt vanilje
Creme
375 g ricotta
100 sukker
1 stort æg (L/XL)
fintrevet skal af ½ appelsin
fintrevet skal af 1 lille økocitron
75 g mørk orangechokolade, grofthakket
1 rund tærteform på 20-22 cm, gerne med løs bund
Flormelis til drys på toppen
Opskrift - sådan laver du ricottatærte med orange-choko
MØRDEJ: Smuldr smør og mel sammen.
Kom sukkeret i sammen med salt og evt. vanilje, og saml dejen med det sammenpiskede æg (dejen laves nemt og hurtigt i en foodprocessor/hurtighakker).
Sæt den koldt i ½ time.
Tag dejen ud af køleskabet, og vent 10 minutter.
Rul den ikke for tyndt ud på et melet bord.
Læg den i en smurt tærteform på 20-22 cm.
Prik den med en gaffel, og skær kanten til.
Pisk eller rør cremen sammen, og vend hakket chokolade i. Bag tærten ved 190° i ca. 35-45 minutter.
Fyldet skal føles fast ved et let tryk.
Lad tærten køle helt af. Drys med et tyndt lag flormelis lige før servering..
Herunder har vi samlet flere opskrifter du måske vil kunne lide
Se også
Desserter
Pæretærte med marcipan og chokolade
Læs mere om:
frugttærte
|
ricotta
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Mad
Mad
Jordbær-millefeuille
Mad
Mad
Græskar-cupcakes med frosting
Læs også