Ugens onsdagsopskrift er rimmet havkat med sommermos. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 40 min
Det skal du bruge
300 g havkat uden skind og ben
15 g salt
1 spsk. smør
Mos
600 g små nye kartofler
1 håndfuld plukket dild, hakket
½ bundt forårsløg, finthakket
2 spsk. smør
4 spsk. olivenolie
salt
Tilbehør
50 g smuttede mandler
1 spsk. olivenolie
en smule salt
200 g grønne bønner, enderne nippede
lidt æbleeddike
høvlet pecorino
Dagens fisk er med nem og sommerlig mos. Kog gerne ekstra kartofler til torsdag.
Opskrift: Sådan laver du rimmet havkat med sommermos
Sæt fisken i et fad, og drys med salt på alle sider. Lad den trække tildækket natten over i køleskab eller 15 minutter ved stuetemperatur.
Sæt den på en bageplade; top med smør, og bag den mør i en 165° varm ovn i ca. 15 minutter.
Skrub imens kartoflerne. Kog dem møre i usaltet vand, og dræn vandet fra. Mos dem groft med et piskeris, og kom dild, forårsløg, smør og olie i. Smag til med salt.
Rist mandlerne i olie på en varm pande i 3-5 minutter. Krydr med lidt salt.
Damp bønnerne i kogende, saltet vand i 3-4 minutter. De må ikke være rå. Dræn vandet fra; vend dem med en smule eddike, og anret med høvlet pecorino.
Servér havkat med mandler, mos og bønner.
TIP: Du kan sagtens bruge andre fisk, f.eks. torsk, lyssej, lange eller hellefisk.