Ristet laks med misodressing
Mad

Ristet laks med misodressing

25. juni 2021
Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er ristet laks med misodressing. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 25 min

Misodressing

  • 2 spsk. misopasta
  • 3 spsk. soja
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 3 spsk. ristet sesamfrø
  • 300 g laks uden skind og ben

Nudelsalat

  • 150 g nudler, f.eks. udonnudler
  • 2 spsk. misodressing
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 dl majs
  • ½ bundt forårsløg, snittet
  • 1 rød peberfrugt i strimler

Opskrift - sådan laver du ristet laks med miso dressing

  1. Tænd ovnen på 165°.
  2. Rør misopasta, soja, honning, ingefær og sesamfrø sammen.
  3. Læg laksen på bagepapir, og bag den i den varme ovn i ca. 15 minutter, eller til den er akkurat gennemtilberedt. Top den varme laks med noget af misodressingen lige inden servering. Gem 2 spsk. til dressing til nudlerne.
  4. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Rør 2 spsk. misodressing med saft af 1 lime. Dræn vandet fra nudlerne, og vend dem med dressingen, majs, forårsløg og peberfrugt.
  5. Servér straks nudelsalat og laks med et drys koriander og med limebåde til.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.