1. Sautér hvidløg og løg i smør og olie i en stor gryde. Lad dem blive bløde og møre, men uden at tage farve. Det tager ca. 10 minutter. Rør undervejs. Kom timian og vin ved, og lad vinen koge næsten væk. Hæld fond eller bouillon på, og lad suppen simre under låg i ca. 25 minutter. Smag til med salt og peber.
2. Dryp brødskiverne med en smule olie, og rist dem på en varm pande. Top dem med revet gruyere, og grill dem evt. også i en forvarmet ovn med grill. Kom dem i suppen lige inden servering. Pynt med timian.
3. Servér straks med sprød salat og evt. mere brød.
TIP: Prima Donna, emmentaler, parmesan og pecorino er også virkelig gode oste til brødet.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
TIRSDAG: Lynstegt kylling & thaibasilikum - Få opskriften her
ONSDAG: Stegte nudler med rejer, svampe & peanuts - Få opskriften her