Hvis du ikke er til blåskimmelost, kan du bruge mere emmentaler eller skifte den stærke ost ud med f.eks. feta eller parmesan.
1. Skyl rosenkålene. Skær bunden af, og fjern de yderste blade. Sæt en gryde med vand over kog, og tilsæt rosenkålene, når vandet koger. Kog dem i 6-8 minutter, så de stadig er faste. Hæld vandet fra. Læg rosenkålene i et ovnfast fad.
2. Steg bacon sprødt på en pande. Læg det oven på rosenkålene. Tænd ovnen på 225°. Rør fløden sammen med grov sennep, og krydr med salt og peber. Rør revet emmentaler i flødeblandingen. Fordel blandingen ud over rosenkålene.
3. Skær blåskimmelost i mindre stykker. Skær brødet i små tern. Fordel blåskimmelost og brødtern over rosenkålen. Sæt fadet i ovnen. Bag retten i 15-20 minutter. Servér evt. med en blandet grøn salat.
TIP: Rosenkål skal kun koges kortvarigt – så undgår du den lidt for kraftige kål-smag, som skyldes overkogning.