En simpel måltidssalat, som mætter godt og er fyldt med velsmag. Her får du opskriften på rugkernesalat med bagte tomater
30 min4 personer
Tid i alt 55 min
DET SKAL DU BRUGE
4 dl rugkerner
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
75 g rucola
150 g serranoskinke
2 kugler frisk mozzarella, i alt ca. 250 g
OVNBAGTE CHERRYTOMATER
500 g cherrytomater
1 spsk. olivenolie
1 knsp. salt
TIL SERVERING
1 håndfuld frisk oregano
1 spsk. balsamico-glace
Opskrift - sådan laver du rugkernesalat med bagte tomater
1. Kog rugkerner i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Vend de afdryppede rugkerner med olie, balsamico, salt og peber, og lad dem køle let af. 2. OVNBAGTE CHERRYTOMATER: Tænd ovnen på 150°. Skyl cherrytomaterne, vend dem med olie, og fordel dem i et ovnfast fad. Krydr let med salt, og bag tomaterne i ovnen i 30 minutter, til de er rynkede og gyldne. 3. Skyl rucola. Bland rugkerner og rucola på et salatfad. Top med de bagte cherrytomater, serranoskinke og mozzarella revet i mindre stykker. 4. SERVERING: Pynt med oregano, og dryp med balsamicoglace. TIP: Balsamicoglace er balsamicoeddike, der er kogt ind til en tyk karamelagtig masse. Fås i delikatesseforretninger og velassorterede supermarkeder. Få indkøbslisten til hele ugen her