En skøn klassiker som sagtens kan tåle et gensyn. Her får du opskriften på saftig citronkage med gul citronglasur.
45 min8 personer
DET SKAL DU BRUGE
250 g blødt smør + lidt til formen
250 g sukker
4 æg
250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 usprøjtede citroner
1 springform, Ø 24 cm
Gul glasur:
150 g flormelis
Citronsaft
Gul konditorfarve
Saftig citronkage med gul citronglasur
Tænd ovnen på 170°. Pisk smør med sukker, og tilsæt æggene 1 ad gangen, mens du pisker. Vend mel med bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen under omrøring. Riv skallen fint fra begge citroner i dejen, og tilsæt saften fra 1 citron. Fyld dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen i 40-45 minutter. Lad kagen afkøle på en bagerist, og vend evt. bunden i vejret på den. Rør flormelis med lidt citronsaft, og tilsæt gul konditorfarve efter ønske. Rør til en ensartet glasur, og fordel over den afkølede kage. Lad glasuren tørre, og servér kagen skåret ud i ensartede trekantede stykker. Prøv også: Hjemmelavet lemoncurd + lækker lemoncurdlaglage