En delikat forret med laks, som er meget let at lave, selv om den er nogle dage undervejs, så er den det værd.
6 personer
DET SKAL DU BRUGE
600 g helt frisk laksefilet (med eller uden skind)
1 spsk. mild olivenolie
2½ spsk. flagesalt
2 spsk. sukker
Friskkværnet peber
DRESSING
5 cm frisk ingefær
½-1 spsk. ahornsirup eller flydende honning
1 spsk. citronsaft
PYNT
1 stykke kinaradise
6-8 radiser
1-2 spsk. sorte sesamfrø eller nigellafrø
TILBEHØR
Rugbrødschips
Opskrift - sådan laver du Saltet laks med ingefær og radise
Skrab laksen helt fri for skæl, eller skær skindet af. Fjern eventuelle ben med en pincet. Frys laksen ved ÷20° i mindst 24 timer. Lad laksen tø let op i køleskabet i ca. 12 timer.
Læg laksen i et lille fad med kanter (ikke metal!), og gnid den med olie. Bland salt, sukker og peber, og drys det over laksen i et jævnt lag. Dæk fadet omhyggeligt med husholdningsfilm. Stil fadet i køleskabet 1-2 døgn. Øs lagen, der dannes, over laksen ved at vippe fadet af og til.
Dressing: Skræl og riv ingefær fint. Rør det sammen med de øvrige ingredienser til en sød-syrlig dressing. Tag laksen op af lagen, og skær den i tynde skiver på skrå – ned til skindet, hvis det er på. Læg skiverne på et fad, og hæld dressingen over. Skræl kinaradisen, og høvl den i tynde spåner. Rens radiserne, og skær dem i meget tynde skiver. Fordel begge dele på laksen, drys med sesamfrø, og servér med rugbrødschips.
TIP: Hvis laksesiden er tynd, er 1 døgns saltning nok, men er den tykkere, er det bedst med 2 døgn.