Sarah bernhardt-kager med hvid chokolade, lakrids og passionsfrugt
Mad

Sarah Bernhardt med hvid chokolade, passionsfrugt og lakrids

14. februar 2022
Af: Carsten Kyster, Maja Ambeck Vase, Gitte Heidi Rasmussen og Marie Melchior
Foto: Columbus Leth, Jakob Helbig, Bjørn Jakobsen og Betina Hastoft
Nyd vores Sarah Bernhardt-kager, der er fremstillet med sød, hvid chokolade, delikat saltet lakrids og et forfriskende strejf af passionsfrugt.
10 stk

Bunde

  • 100 g marcipan
  • 30 g flormelis
  • 10 g æggehvide

Chokoladefyld

  • 100 g hvid chokolade
  • 1¼ dl piskefløde
  • 2 passionsfrugter

Pynt

  • 200 g hvid chokolade
  • 1 tsk. frysetørret passionsfrugtpulver
  • 1 tsk. rålakridspulver
  • evt. spiselige blomster

Sarah Bernhardt med hvid chokolade, passionsfrugt og lakrids

  1. Bunde: Tænd ovnen på 200°. Ælt marcipan, flormelis og æggehvide sammen. Form massen til 8 små kugler, og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne. Afkøl helt.
  2. Chokoladefyld: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Rør rundt, til chokoladen er smeltet. Pres saften af passionsfrugterne, og tilsæt den. Sæt massen på køl i 2-3 timer. Pisk forsigtigt den kolde masse op. Kom den i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt en top på hver bund. Sæt kagerne på køl, mens du gør klar til pyntning.
  3. Pynt: Smelt chokoladen over vandbad, og overtræk kagerne – stil dem, 1 ad gangen, på en gaffel, og øs chokolade ud over med stor ske. Pynt med frysetørret passionsfrugt, lakridspulver og evt. blomster.

Hvorfor hedder kagerne Sarah Bernhardt?

Kagerne kaldet “Sarah Bernhardt” er opkaldt efter den berømte franske skuespillerinde, der levede i det 19. og tidlige 20. århundrede. Sarah Bernhardt bruges ofte til at beskrive en type fransk kage eller dessert lavet med mandler.

Kagerne er normalt lavet af en blød mandelbund, som er fyldt med en ganache-lignende chokoladecreme og derefter overtrukket med chokolade. De er kendt for deres delikate smag og fine udseende og er blevet en del af fransk konditorkunst.

Læs også