Ugens torsdagsopskrift er selleribøf med sprøde urter. Selleribøffer er et godt alternativ, hvis du ønsker at spise mindre kød i hverdagen. Find opskriften her!
10 min2 personer
Tid i alt 20 min
DET SKAL DU BRUGE
¾ selleri
1 bagekartoffel
salt
olie til stegning
ENDVIDERE
2 gulerødder
2 persillerødder
2 rødbeder
1 spsk. grov peanutbutter
¼ dl citronsaft
1 spsk. flydende honning
2-3 spsk. olivenolie
salt
½ bundt koriander, groft plukket
rød chili i tynde skiver, efter smag
Sådan laver du selleribøf med sprøde urter
Skær skrællen af sellerien, og skrub kartoflen. Riv begge dele groft, og kom det i en si med salt. Lad grøntsagerne trække i 10 minutters tid, imens du tilbereder de sprøde grøntsager.
Skræl gulerødder, persillerødder og rødbeder, og lav tynde skiver af dem med en tyndskræller eller på et mandolinjern.
Kom alle strimlerne i iskoldt vand indtil servering.
Rør peanutbutteren med citron, honning og olivenolie, og smag dressingen til med salt.
Klem væden fra sellerien, og form 4-6 små "bøffer" ved at trykke massen godt sammen.
Steg dem i rigeligt olie på en varm pande, til de er gyldne, sprøde og gennemtilberedte, 8-10 minutter i alt.
Vend de sprøde grøntsagsstrimler med chili og koriander, og anret sprød salat med dressingen sammen med selleribøfferne. Servér straks.
TIP: Sørg for, at olien ikke bliver for kold, når du steger de små bøffer. Så suger de nemlig lidt for meget fedt.