Shepherds pie
Foto: Anders Schønnemann
Shepherds pie - sådan gør du:
Virkelig retro og utrolig dejligt! Lav den med oksekød, hvis du ikke er til lam.
2 bagekartofler
25 g smør
1 dl varm mælk
salt
ENDVIDERE:
400 g hakket lammekød
lidt olie til stegning
3 fed hvidløg, hakkede
2 løg, hakkede
2 gulerødder, revne
1 dåse tomatpuré (140 g)
2 dl hvidvin
salt og peber
1 nip sukker
SALAT:
100 g blandet salat
1 rødløg i tynde skiver
olivenolie
æbleeddike
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand under låg. Dræn vandet fra, og lad dem dampe tørre under låg. Mós kartoflerne med et piskeris, og/eller lad dem evt. passere gennem en si. Pisk smør og mælk i. Mosen skal være helt let for at få en optimal shepherds pie.
Brun kødet i lidt olie i en varm gryde. Kom hvidløg, løg og gulerødder ved, og lad det sautere i ca. 5 minutter. Tilsæt tomatpuré og hvidvin, og lad væden reducere væk (tager ca. 10-15 minutter yderligere). Smag til med salt, peber og en smule sukker.
Fyld kødet i et ovnfast fad. Dæk med kartoffelmos (fyld evt. mosen i sprøjtepose, så du kan lave fine toppe).
Bag din shepherd's pie ved 200° i en varm ovn i 35-40 minutter. Servér straks med salat til.
Opskriften på shepherds pie er til 2 personer
TIP: Erstat evt. den ene kartoffel med ¼ knoldselleri i din shepherds pie.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER