1. Tænd ovnen på 175° varmluft. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i 7 minutter. Lad mandlerne køle af, og kværn dem til mandelmel i en blender eller minihakker. Brug en elpisker og pisk æggehvider og sukker sammen til marengs i en skål. Vend mandelmelet i marengsen, og smør den ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den dækker næsten hele bagepladen. Drys med mandelflager, og bag marengsen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er flot gylden. Lad den køle af, og skær den i 3 lige store stykker på den brede led.
2. SKOVBÆRCREME: Udblød husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen; skrab kornene ud, og læg både korn og bælg i en gryde sammen med frosne skovbær og sukker. Bring gryden i kog, og lad den simre i 5 minutter. Tag gryden af varmen. Klem husblassen fri for vand, og opløs husblassen i den varme skovbærblanding. Lad blandingen køle af til stuetemperatur. Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt skovbærblandingen i. Fordel skovbærcreme mellem fragilitébundene, og sæt kagen på køl natten over. Drys med flormelis, og servér.