
1. SMÅ BRIOCHEBOLLER: Opløs gæren i vandet i en stor skål, og tilsæt æggene. Bland hvedemel og evt. maltmel (maltmelet giver farve og smag), og rør det i gærblandingen lidt efter lidt. Ælt dejen i ca. 5 minutter, til den er glat. Tilsæt smør skåret i tern og salt, og ælt, til det er indarbejdet i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
2. Form dejen til ca. 16 boller, og lad dem efterhæve i 30 minutter (drys evt. med lidt mere maltmel). Bag dem i 12-15 minutter i en 200° varm ovn.
3. Pil og hak løget. Rør kyllingekød sammen med løg, mel, æg, paprika og salt. Lad det trække i ca. 15 minutter på køl. Form farsen til små bøffer, og vend dem i rasp. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side.
4. GLASEREDE FORÅRSLØG: Rens forårsløg, og skær den yderste top og bund af. Steg forårsløgene i lidt olie på en pande, til de falder sammen. Tilsæt honning, eddike, salt og peber, og lad det koge ind, til løgene er let glaserede.
5. HVIDLØGSMAYO: Pil hvidløg, og knus dem i en morter sammen med salt. Tilsæt æggeblomme og eddike. Arbejd det godt sammen, og tilsæt olien i en tynd stråle, mens der stødes. Fortsæt, til konsistensen er som tyk mayonnaise.
6. SERVERING: Rens peberfrugter, og skær dem i tynde skiver. Flæk de lune boller, og smør dem med hvidløgsmayo. Fyld dem med peberfrugt, kyllingebøffer og glaserede forårsløg.
TIP: Der bliver 16 boller af portionen, men du skal kun bruge 8, så frys gerne halvdelen ned.
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.