Små marengskager med lemoncurd, flødeskum og frisk frugt
7. marts 2019
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
De klassiske fuglereder er blevet opgraderet med syrlig lemoncurd og frisk frugt, der gør dem ekstra lækre. Her får du opskriften på små sprøde marengskager med lemoncurd, flødeskum og frisk frugt
1 t og 0 min9 personer
Tid i alt 1 t og 40 min
Det skal du bruge
4 æggehvider, evt. pasteuriserede
100 g sukker
100 g flormelis
1 tsk. majsstivelse
1 knsp. salt
60 g usaltede pistacienødder
Fyld og pynt
2½ dl piskefløde
1 moden mango
100 g blåbær
1 granatæble
1 glas lemoncurd
evt. citronmelisse
Små marengskager med lemoncurd, flødeskum og frisk frugt
Tænd ovnen på 120°. Læg bagepapir på en bageplade. Pisk æggehvider stive med en elpisker.
Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt stiv og blank. Vend forsigtigt flormelis, majsstivelse, salt og grofthakkede pistacienødder i marengsen med en dejskraber. Gem lidt af pistacienødderne til pynt.
Smør marengsmassen ud på bagepladen i 9 store fuglereder, og lav en fordybning i hver fuglerede med bagsiden af en ske.
Bag marengskagerne i ovnen i 1 time, og sluk så for ovnen, men lad marengskagerne køle af, mens de stadig står i ovnen.
Fyld og pynt: Pisk fløden til blødt skum med en elpisker. Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tern. Skyl blåbær. Halvér granatæblet, og pil de spiselige kerner ud.
Servering: Læg 1 spsk. lemoncurd på hver marengskage, og top med flødeskum, mango, blåbær og granatæblekerner. Pynt med pistacienødder og evt. citronmelisse. Servér kagerne straks.