Sodabrød med grahamsmel
Mad

Sodabrød med grahamsmel

4. marts 2020
Af: Timm Vladimir
foto: Columbus Leth
Dette brød får en skøn syrlig smag med kefir eller kærnemælk – helt uden at bruge surdej. Få opskriften på det lækre brød her.
30 min4 personer
Tid i alt 45 min

Sodabrød med grahamsmel

  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 8 g salt
  • 1 æg
  • 3 dl kefir eller kærnemælk
  • 100 g koldt smør i tern

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200°. Rør mel, grahamsmel, bagepulver, natron og salt sammen. Rør æg og kefir i, og arbejd dejen sammen med hænderne. Den skal ikke æltes. Kom smørret i, og saml dejen. Der må gerne være små klumper af smør tilbage. Form dejen til et brød. Drys med lidt ekstra mel, og pynt eventuelt med et par snit i overfladen. Bag brødet i ovnen i 30 minutter.

PRØV OGSÅ: Koldhævede ølandsboller

TIP

Det er hurtigt og nemt at bage med natron i stedet for gær, men du skal huske IKKE at lade dejen hæve. Hvis den står for længe, før den bliver bagt, får brødet en dårlig bismag.

Læs mere om:

Læs også