Spaghetti og kødsauce med rodfrugter
Mad

Spaghetti og kødsauce med rodfrugter

17. februar 2022
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er klassiske hverdagsretter på den sunde måde. Her får du opskriften på spaghetti og kødsauce med rodfrugter
4 personer

INGREDIENSER

  • 500 g spaghetti
  • 4-5 gulerødder, gerne i forskellige farver
  • 2-3 stilke bredbladet persille
  • ca. 100 g parmesan

KØDSAUCE

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pastinak
  • 1 persillerod
  • 2 gulerødder
  • olivenolie til stegning
  • 600 g hakket oksekød
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • salt og friskkværnet peber

Spaghetti er måske den mest populære hverdagsret på de danske middagsborde? Pep den op med masser af grove grøntsager, så kan I bare spise løs.

1. Kødsauce: Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skrub eller skræl pastinak, persillerod og gulerødder, og skær dem i tern. Varm olie op på en dyb pande, og steg løg og hvidløg. Tilsæt kød, og brun det godt. Tilsæt rodfrugter, og steg videre i 3-4 minutter. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, balsamico og chiliflager. Krydr med salt og peber, og lad kødsaucen småsimre under låg i 15 minutter.

2. Spaghetti: Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Skrub eller skræl gulerødderne, og høvl dem i fine spåner med en tyndskræller. Servér den kogte, afdryppede spaghetti med kødsauce, gulerodsspåner, plukket persille og masser af friskrevet eller høvlet parmesan.

UGENS ANDRE OPSKIFTER

Hakkebøf med bløde løg og grønkålssalat med bagte rødbeder – Få opskriften her

Læs også