Lynstegte asparges med mild krydring er virkelig lækkert oven på en nystegt fisk. Sæt lidt soja eller anden krydret asiatisk sauce på bordet til at dryppe over. Meget enkelt og meget godt
4 personer
Tid i alt 10 min
Det skal du bruge
2 store rødfiskefileter
1½ bdt. friske grønne asparges
3 fintsnittede forårsløg
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
smør til stegning
salt og peber
1 spsk. olie + 10 g smør
fintrevet skal af 1 økolime
2 spsk. friskhakket koriander (eller dild)
Tilbehør
østerssauce eller teriyaki/sojasauce
Opskrift - Sådan laver du sprød fisk med råstegte asparges og lime
Skrab fisken helt fri for de store skæl, eller bed fiskemanden gøre det (kræver måske lige et smil). Skær fileterne midtover på langs. Knæk enderne af aspargesene; del aspargesene i mindre stykker og derefter i tynde stænger.
Bland snittede forårsløg og ingefær. Brug to store pander. Steg først fisken ved god varme med skindsiden nedad i lidt smør. Hold fisken nede med en palet i starten. Husk salt og peber. Vend fisken, når kødet er hvidt, og sluk for varmen.
Steg først forårsløg og ingefær i 1-2 minutter i olie + smør. Tag dem af. Rist aspargesene ved kraftig varme i 2-3 minutter. Bland med løg, salt og peber. Sluk, og vend lime og koriander i. Anret oven på fisken, og drys med lidt limeskal. Servér straks med ”asiatisk” dyp.