SÅDAN GØR DU:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt
Æld lidt melet i dejen
Dejen skal ældes mindst 10 min. så til den bliver glat og blank
Læg dejen i en skål med tætsluttende låg, lad den hæve i køleskabet ca. 12 timer
Tag dejen ud, drys mel på bordpladen, form dejen til to brød
Læg brødene på en bagepapir beklædt bageplade
Overdæk brødene og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse
Rids brødene med en skarp kniv og bag dem ved 225°C i ca. 20-30 min
Brødene skal være gyldne og det skal lyde hult når man banker på dem - så er de bagt
Tips:
Økologisk bagegær kan med fordel anvendes, giver bedre smag. Giv brødet en flot form ved at lde det efterhæve i en bagekurv. Hvis man ikke har en skål med tætsluttende læg kan man anvende en gryde med et låg, læg evt. en frysepose under låget så det lukker tæt. Husk der skal være plads til at dejen hæver!
Læs mere om: