Stegt tun med lækker peberrodsmos og korianderpesto
11. november 2021
Af: Camilla Zarah Lawer
Foto: Columbus Leth
Læg ud med en smuk og smagfuld forret når der skal festes. Her får du opskriften på stegt tun med peberrodsmos og korianderpesto.
4 personer
PEBERRODSMOS
4 store bagekartofler
4 cm peberrod, fintrevet
1 spsk. smør
lidt salt
KORIANDERPESTO
1 bundt koriander
1 fed finthakket hvidløg
fintrevet skal af ½ økologisk citron
½ dl olivenolie
TAMARISAUCE
1 dl tamari, japansk soja
1 tsk. kartoffelmel
ENDVIDERE
600-800 g frisk rå tun
olivenolie
1 bundt koriander
PYNT
friskrevet peberrod
Opskrift - sådan laver du stegt tun med peberrodsmos og korianderpesto
Skræl kartoflerne, del dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i vand. Mos kartoflerne med en gaffel, mos smør i, og vend peberrod og salt i mosen.
Blend de friske korianderblade helt fint med citronskal og hvidløg, hæld olien på, og blend til en ensartet pesto. Kog tamarisaucen op, tag en spiseskefuld sauce op, og bland med kartoffelmel. Tag gryden fra varmen, og jævn saucen med kartoffelmelsblandingen.
Del tunen i fire lige store stykker, steg dem i 1-2 minutter på hver side på en helt varm pande i olivenolie. Tag dem fra panden, og rul dem i friskhakket koriander, salt og friskkværnet peber. Tegn en streg med en spiseske af pesto og tamarisauce, og anret peberrodsmosen til den letstegte tun.