Ugens fredagsopskrift er svinekæber i hvidvin. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 1 t og 45 min
Det skal du bruge
12 svinekæber
olie til stegning
2 gulerødder i grove stykker
3 persillerødder i grove stykker
2 løg i både
2 æbler i både
5 fed hvidløg, knuste
2 dl hvidvin
6 dl hønsebouillon
1 lille bundt timian
salt og peber
25 g koldt smør
hakket persille
Tilbehør
Kartoffelmos eller groft brød
Opskrift - Sådan gør du: Svinekæber i hvidvin
Puds svinekæberne fri for hinder, eller få din slagter til det. Brun de afpudsede svinekæber i lidt olie i en varm, tykbundet gryde - gerne støbejern, evt. ad flere omgange, så alle bliver brunet ordentligt.
Tag de brunede svinekæber op, og sautér halvdelen af gulerod, persillerod, løg, æbler og hvidløg. Kom de brunede svinekæber tilbage i gryden oven på urterne, og tilsæt hvidvin.
Kog op, og tilsæt bouillon og timian bundet med lidt kødsnor. Sæt låg på, og lad dine svinekæber simre under låg i ca. 1 time.
Byt lidt rundt på svinekæberne undervejs, så alle får lige meget varme. Tjek, at kæberne er helt møre, tag dem op, og si saucen.
Kassér grøntsagerne, og kom saucen i en ren gryde. Lad den koge uden låg til den er lidt tykkere og smagfuld, ca. 10-15 minutter.
Tilsæt resten af grøntsagerne og kæberne, og lad det hele simre i 5-10 minutter. Smag de færdige svinekæber til med salt, peber og koldt smør.
Servér svinekæber toppet med hakket persille, og giv mos eller groft brød til.
Er du på udkig efter flere opskrifter med svinekød? Så kan du finde nogle herunder: