Denne uges hverdagsopskrifter byder på moderne mormormad. Her får du opskriften på svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min
DET SKAL DU BRUGE
1 kg svinekam uden svær
ABRIKOSGELE
2 dl abrikosmarmelade
2 fed hvidløg
4 spsk. balsamicoeddike
3 spsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
1 bundt salvie
STEGTE KARTOFFELSKIVER
1 kg kartofler
1 spsk. frisk rosmarin
salt og friskkværnet peber
2-3 spsk. olivenolie
TILBEHØR
en skål blandet grøn salat
Opskrift - sådan laver du svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler
Abrikosglace: Smelt abrikosmarmelade i en gryde sammen med hakket hvidløg, balsamico og sennep. Krydr med salt og peber. Varm det hele godt igennem.
Hak salvie-bladene (gem nogle af bladene til pynt), og rør dem i glacen.
Læg svinekammen i et ovnfast fad, og smør den ind i halvdelen af abrikosglacen. Sæt den i en kold ovn; tænd ovnen på 180° varmluft, og steg svinekammen i 1 time.
Stegte kartoffelskiver: Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag, og krydr med salt, peber og hakket rosmarin. Steg kartoflerne i 40-45 minutter ved 180° varmluft samtidig med stegen.
Servér resten af abrikosglacen som en lun sauce til kødet, og stil en skål grøn salat frem på bordet.