Koteletterne får ekstra saft og kraft, når du marinerer dem med friske krydderier, balsamico, honning og sennep. Her får du opskriften på svinekoteletter med polenta og bagte tomater
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 svinekoteletter
1 håndfuld frisk rosmarin
2 fed hvidløg
3 spsk. balsamicoeddike
3 spsk. olivenolie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. honning
1 tsk. salt
friskkværnet peber
BAGTE TOMATER
500 g cherrytomater
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
POLENTA
250 g majsgryn, f.eks. fra Urtekram
1 l vand
1 dl friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du svinekoteletter med polenta og bagte tomater
1. Læg svinekoteletterne i en skål. Hak rosmarin fint. Pil og pres hvidløg. Bland rosmarin og hvidløg med balsamicoeddike, olie, sennep, honning, salt og peber i skålen, og vend koteletterne godt rundt i marinaden. Lad dem marinere i mindst 30 minutter – gerne natten over – på køl. 2. BAGTE TOMATER: Tænd ovnen på 180°. Skyl tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Dryp balsamico over de bagte tomater, og krydr med salt og peber. 3. POLENTA: Hæld majsgryn i kogende saltet vand i en gryde under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden bliver cremet. Rør revet parmesan i grøden. Smag polentaen til med salt og peber. 4. Steg koteletterne på en (grill)pande i et par minutter på hver side, og servér dem med polenta og bagte tomater.