Her får du opskriften på klassiske teboller med kardemomme, som egner sig perfekt til fødselsdagsfesten. Opskriften er oprindeligt blevet bagt i Den Store Bagedyst, men nu kan du også selv prøve den af derhjemme.
DET SKAL DU BRUGE
2½ dl lunkent vand
50 g gær
½ tsk. salt
1 æg
75 g sukker
75 g smagsneutral olie (rapsolie)
1½ tsk. stødt kardemomme
Ca. 550 g hvedemel
Sådan laver du teboller med kardemomme:
Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, olie og salt røres i. Har du en røremaskine, kan du bruge den.
Bland mel og kardemomme, og tilsæt det lidt efter lidt.
Dejen æltes godt igennem – den skal være blød og smidig. Den skal derefter hvile/hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste gang æltning formes dejen til boller, som hæver tildækket på bagepladen i 15 min.
Imens ovnen varmes op til 200 grader, skal bollerne pensles evt. med æggestrygelse, hvorefter tebollerne bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med dem.
Mangler du andre opskrifter til fødselsdagsbordet?