Luftige teboller med kardemomme
Mad

Teboller med kardemomme

24. marts 2023
Af: Helle Rosenkrantz
Foto: DR
Her får du opskriften på klassiske teboller med kardemomme, som egner sig perfekt til fødselsdagsfesten. Opskriften er oprindeligt blevet bagt i Den Store Bagedyst, men nu kan du også selv prøve den af derhjemme.

DET SKAL DU BRUGE

  • 2½ dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg
  • 75 g sukker
  • 75 g smagsneutral olie (rapsolie)
  • 1½ tsk. stødt kardemomme
  • Ca. 550 g hvedemel

Sådan laver du teboller med kardemomme:

  1. Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, olie og salt røres i. Har du en røremaskine, kan du bruge den.
  2. Bland mel og kardemomme, og tilsæt det lidt efter lidt.
  3. Dejen æltes godt igennem – den skal være blød og smidig. Den skal derefter hvile/hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste gang æltning formes dejen til boller, som hæver tildækket på bagepladen i 15 min.
  4. Imens ovnen varmes op til 200 grader, skal bollerne pensles evt. med æggestrygelse, hvorefter tebollerne bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med dem.

Mangler du andre opskrifter til fødselsdagsbordet?

Læs også