De krydrede thai-fiskefrikadeller − såkaldte fishcakes − er et fremragende alternativ til klassiske deller. Her får du opskriften på thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat
4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
500 g fiskefars (f.eks. af torsk)
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. rød karrypasta
1 usprøjtet limefrugt
2 cm frisk ingefær
3 fed hvidløg
150 g rejer
1 håndfuld frisk koriander
4 forårsløg
2 spsk. smagsneutral olie til stegning
SPICY AGURKESALAT
2 agurker
1 stort rødløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld frisk koriander
1 dl risvinseddike
1 spsk. honning
1 tsk. salt
TIL SERVERING
4 dl basmatiris
1 dl sød chilisauce
Opskrift - sådan laver du thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat
Rør fiskefarsen sammen med fiskesauce og karrypasta. Riv limeskallen, og pres saften. Skræl og riv ingefær. Pil og riv hvidløg.
Hæld lagen fra rejerne, og hak dem. Hak koriander groft. Rens og snit forårsløg. Rør det hele i farsen, og lad farsen trække på køl i 30 minutter.
Spicy agurkesalat: Skyl agurkerne, flæk dem, og fjern kernerne. Skær agurkerne i tynde skiver. Pil og hak rødløg fint. Rens og hak chili fint. Hak koriander groft.
Rør eddike, honning og salt sammen i en stor skål. Tilsæt agurkeskiver, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten på køl indtil servering, gerne i mindst 30 minutter.
Steg fiskefrikadellerne i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste.
Servering: Kog ris efter pakkens anvisning. Servér fiskefrikadellerne med ris, chilisauce og agurkesalat.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.